Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Είναι ενδεής ο Γιάννης Βούρος;


Ασχολιόμαστε με το Γ. Βούρο, γιατί αποφάσισε να εισβάλλει στη ζωή μας μαζί με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ασχολιόμαστε σήμερα με τα οικονομικά του, γιατί ο ίδιος από τότε που ψήφισε τα μνημόνια κι οι ψηφοφόροι το μαύρισαν στις εκλογές, εμφανίζεται πάμφτωχος! Χωρίς βεβαίως να καταγγέλλει τις πολιτικές που οδήγησαν και οδηγούν στη φτωχοποίηση των ελλήνων και το ξεπούλημα της χώρας. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ή μετάνοιας για τη συμμετοχή του στο έγκλημα.

Με βάση όσα κατά καιρούς λέει για την οικονομική του κατάσταση, πρόκειται για ενδεή! Κανονικά θα πρέπει να είναι στις λίστες απόρων του δήμου και της ενορίας του, για βοήθεια. Ένα σπίτι πήρα, λέει, με δάνειο, κι όταν περνάω έξω από τράπεζες χτυπάνε σειρήνες, γενικά από όλες τις τράπεζες…
Παρατηρώ πως ποτέ δεν έχει πει, ότι κατέφυγε στο νόμο Κατσέλη, ή ότι συμμετείχε ή στηρίζει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών για να το σώσει. Δε γνωρίζω κάτι, αλλά όσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους γιατί δεν έχουν λεφτά ή έχουν πολλά χρέη, καταφεύγουν εκεί, αντί να μιξοκλαίγονται στα ΜΜΕ. 


Με βάση λοιπόν αυτά που δήλωσε στη βουλή, είναι κάτοχος 3 ακινήτων, κι όχι ενός. Όλα τα έχει αγοράσει. Εκτός από το σπίτι που ισχυρίζεται πως πήρε με δάνειο, έχει ένα ακόμη σπίτι και το 50% ακινήτου έκτασης 8.900 τ.μ. Δηλώνει όχημα 1.400 κυβικών που προφανώς είναι η Harley του. Κι επίσης 3 τραπεζικούς λογαριασμούς αρχικά στην Εθνική με μηδενικό υπόλοιπο, κι άλλους τρεις την επόμενη χρονιά στη Eurobank, εκ των οποίων ένας, προθεσμιακός! Οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι άδειοι, αν όμως δεν έχεις λεφτά, πως και γιατί σου άνοιξαν προθεσμιακό λογαριασμό; Στη δήλωση «πόθεν έσχες» αναφέρονται τα περιουσιακά στοιχεία, κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης. Αν τη μέρα που υποβάλλεται η δήλωση, δεν υπάρχουν λεφτά στους λογαριασμούς, δε λες ψέματα. Προφανώς όμως, δεν είναι απαραίτητα αυτή η αληθινή εικόνα. Εκτός όμως από αυτά, μιλάμε για μια περίοδο που είχαν αρχίσει όλοι οι κατέχοντες, να σηκώνουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες, λόγω της πολιτικής τρομοκρατίας για «κίνδυνο» εξόδου από το ευρώ.

Το ένα σπίτι και το 50% του ακινήτου των 8.900 τμ,  φαίνεται να αποκτήθηκαν τη περίοδο που ο Γ. Βούρος ήταν πρωταγωνιστής και άρχοντας της υποκουλτούρας. Τότε που κυριαρχούσαν στη ψυχαγωγία, τα βιντεάδικα και βιντεοταινίες από το πανέρι, που μπροστά τους ο Σεφερλής κάνει τέχνη.

Πέραν αυτών εμφανίζει και εισοδήματα, που επειδή είναι μετά τη βουλευτική του θητεία, αφορούν τη περίοδο που διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΚΘΒΕ. Τη πρώτη χρονιά (2013) δούλεψε στη θέση αυτή για 7 μήνες, και τη δεύτερη χρονιά (2014) για όλο το χρόνο. Δε προκύπτει από τη δήλωση, αν τα εισοδήματα που δηλώνει προέρχονται από αμοιβές, είσπραξη ενοικίων, τόκων, μερισμάτων κλπ. Δεν έχει όμως τόσο σημασία η προέλευση τους. Σημασία έχει το ύψος των εισοδημάτων του, γιατί από αυτό προκύπτει αν υποφέρει οικονομικά, όπως συμβαίνει με τη πλειονότητα των ελλήνων. Το 2013 δηλώνει εισοδήματα 41.436,88 που αντιστοιχούν σε μέσο μηνιαίο εισόδημα 3.460 ευρώ.  Το 2014 προκύπτει πως είχε μέσο μηνιαίο εισόδημα 5.720 ευρώ, αφού το ετήσιο ήταν 68.625 ευρώ. Προσωπικά δε μου έχει τύχει να γνωρίζω ούτε ένα, που έχει τέτοια εισοδήματα, να δηλώνει πως έστω υποφέρει οικονομικά.

Ας δούμε όμως τι δήλωνε για τις αποδοχές του, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ:

"Ναι, κατέχω αυτή τη στιγμή μια καίρια θέση. Οι καίριες θέσεις όμως, έχουν πάψει να πληρώνονται όπως στο παρελθόν. Λαμβάνω έναν μικρό μισθό ο οποίος γίνεται ακόμη μικρότερος αν αναλογιστεί κανείς ότι έχω να φροντίσω ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη, να τραφώ και συγχρόνως να συντηρήσω την οικογένειά μου στην Αθήνα. Θα έλεγα ότι ο μισθός μου είναι από αυτούς που χαρακτηρίζονται ως «να βάλουμε και κάτι από την τσέπη μας, προκειμένου να την βγάλουμε και αυτόν το μήνα». Για όποιον ενδιαφέρεται πάντως, το πόθεν έσχες μου είναι γνωστό στη Βουλή".





Και πατώντας εδώ θα δείτε την αντίστοιχη δήλωση του 2015 για τα εισοδήματα του 2014.   

Από άλλα δημοσιεύματα επίσης προκύπτει, πως πάντα είχε όχι απλά δουλειά, αλλά συνήθως δουλειές. Την ίδια στιγμή, που συνάδελφοι του ηθοποιοί, ήταν ή παραμένουν άνεργοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ας δούμε όμως κάποια παραδείγματα:

Στις βουλευτικές εκλογές εκλογές που έγιναν στις 6-5-2012, δε κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής. Πρόλαβε να ψηφίσει προηγουμένως για το... καλό της πατρίδας και το δικό μας, 2 μνημόνια, το χαράτσι στα ακίνητα, ένα μεσοπρόθεσμο κλπ. Το καλοκαίρι ο πιο φτωχός βουλευτής με τον άνεργο γιο, πήγε διακοπές με την οικογένεια του. Που λέτε; Για να μη ψάχνετε οικονομικούς προορισμούς στη Β΄ Αθήνας που ήταν υποψήφιος, ή το υπόλοιπο Αττικής , ας το πάρει το ποτάμι. Στη Μύκονο!

Έξη μήνες μετά, στις 20-11-2012 δε δυσκολεύτηκε να ισχυριστεί, «Βεβαίως και έχω φτάσει σε επίπεδο οικονομικής ασφυξίας. Αλλά και να το πω ο κόσμος δεν πιστεύει ότι μπορεί ποτέ ο Βούρος να περνάει δύσκολα οικονομικά και να σκέφτεται αν θα βάλει 10 ή 5 ευρώ βενζίνη για να κατέβει στο θέατρο στην πρόβα του. Το δικό μου Γολγοθά, είτε με τους δικούς μου είτε μόνος μου τον περνάω».

Μόνος του "περνάει" το γολγοθά των επιπτώσεων των μνημονίων που ψήφισε και υποστήριξε με κάθε τρόπο, αλλά φροντίζει να το μάθουν όλοι. Για να ξεχάσουν πως αυτός είναι θύτης, για τη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολλοί έλληνες, και να πιστέψουν πως κι αυτός είναι εξίσου θύμα...


3 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Μάνο! Χίλια μπράβο! Μην μας περνάει και για χάπατα ούτε αυτός ούτε οι παρατρεχάμενοί του, φανεροί και κρυπτόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tρομερό! Εχει δύο ακίνητα και ένα ΙΧ 1300 κυβικά τι λες βρε παιδί μου. Δείξε μας τώρα και το πόθεν έσχες του δημάρχου να συγκρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο 50% ακινήτου 8.900 τ.μ..
      Δηλαδή 4.450 τ.μ.
      Ε, δεν το λες και... δυάρι.
      Τι ακίνητο είναι αυτό; Το παλιό "Γεώργιος Μόσχος";

      Διαγραφή