Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Για τη δολοφονία του εργάτη στο υπο κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια

ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΙΣ ΕΧΤΙΣΑΝ...

Στις 9/1 εργάτης που δούλευε στο εργοτάξιο του υπο κατασκευή γηπέδου της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 (συμφερόντων ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ)στην Ν.Φιλαδέφεια έπεσε από τη σκαλωσιά ενός των πυλώνων του σταδίου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Η δολοφονία του εργάτη μπαίνει στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της εργασίας με στόχο το υπερκέρδος στο συγκεκριμένο έργο χωρίς κανόνες ασφαλείας και χαμηλά μεροκάματα.

Σε πρόσφατη κινητοποίηση που είχαν κάνει οι εργάτες που πρόσκεινται στο συνδικάτο οικοδόμων είχαν αιτήματα από την εταιρεία ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ για καλύτερο ωράριο,μέριμνα για μέτρα υγείας και ασφάλειας,υπογραφή εργοταξιακής συλλογικής σύμβασης,αυξήσεις στα μεροκαματα.



Στα αιτήματα της κινητοποίησης η απάντηση της εργοδοσίας ήταν κινητοποίηση της αστυνομίας και μεγαλοεισαγγελέων προκείμενου να διασπάσουν το μέτωπο των εργαζομένων και να τρομοκρατήσουν τους εργάτες να μην απεργήσουν ευτύχως διαψεύστηκαν με τον χειρότερο τρόπο και η απεργία ηταν μαζικότατη και συμμετείχαν ΟΛΟΙ οι εργάτες του εν λόγω κάτεργου...

Τα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες των αφεντικών,σε μια συνθήκη οπου η ανεργία μαστίζει ,τα εργασιακά δικαιώματα συνθλίβονται, τα μεροκάματα όλο και πέφτουν προκειμένου οι εταιρίες και οι μεγαλοεργολάβοι να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος,το εκαστοτε πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης φροντίζει να μην διαταραχθουν τα συμφέροντα ολων αυτών των κορακιών που μας βλέπουν σαν αριθμούς και δεν υπολογίζουν τις ζώές μας ,τα όνειρά μας και τις επιθυμίες μας.

Σαν κάτοικοι ,εργαζομένοι άνεργοι συνταξιούχοι χαμηλόμισθοι ,μετανάστες, ντελιβεράδες, σερβιτόροι, ψήστες , οικοδόμοι, εμπορουπάλληλοι, καταπιεσμένες βιώνουμε τη πιο στυγνή επίθεση εδώ και μια δεκαετία στον Ελλαδικό χώρο απο την νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική μηχανή της Ε.Ε και την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου που αυτή διεκπεραιώνει για χάριν των αφεντικών....

Οι ζωές μας έχουν σημασία δεν είναι στατιστική σε οικονομικούς πίνακες κράτους και αφεντικών ,ούτε διαχειρίσιμες απο την λάσπολογία των ΜΜΕξαπάτησης. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα εντατικοποίησης των εργασιακών συνθηκών ήρθε να προστεθεί στίς γειτονίες μας,η κατασκευή ενός γηπέδου φαραωνικών προδιαγραφών άρτος και θέαμα.

Στην περιοχή της Ν.Φ εδώ και μια πενταετία οι όροι έχουν αντιστραφεί η ανάπτυξη που έρχεται φαντάζει πιο εφιαλτική από ποτέ,οι ντελιβεράδες σκοτώνονται για να προλάβουν, οι σερβιτόροι κυρίως νεοι και νέες των γύρω περιοχών παίρνουν 25ε μεροκάματο με 2 ένσημα την βδομάδα και ας δουλεύουν 6ημερα, οι μικροκαρχαρίες και ο κάθε κατσαπλιάς όλο και επεκτέινονται ανοίγοντας συνέχεια μαγαζιά εστίασης στην περιοχή...

Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο να αντισταθούμε στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κυρήξει μικρά και μεγάλα αφεντικά.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Αντιφασιστική αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν.Ιωνίας Ν.Ηρακλείου Μεταμόρφωσης
email (irakleio@espiv.net)

athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου