Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ο κακός, ο εκδικητικός και ο μονάχος σε μία συσκευασία…

Πίνακας του Hippolyte Delaroche: Ο Ναπολέων μετά την εκθρόνισή του στο παλάτι του Φωντενεμπλώ (1845), The Royal Collection, Λονδίνο (historical-quest.com)
.
Πληροφορούμαι πως επίδοξος αρχηγός συνδυασμού, τρομάρα του, που εξ επαγγέλματος εμφανίζεται να γράφει φανατικά υπέρ της δημοκρατίας, του διαλόγου, και κατά του αυταρχισμού, των αυθαιρεσιών και εκβιασμών της όποιας εξουσίας, έκανε κάτι ανήκουστο στα χρονικά.

Μια παροιμία λέει, «ο Αντώνης με τα λόγια, χτίζει ανώγεια και κατώγεια». Γιατί υπάρχει η ζωή, που αποκαλύπτει την υποκρισία και το χαραχτήρα του κάθε Αντώνη... Πέρα από παροιμίες όμως, κάποιος που είναι επαγγελματίας σε μια δραστηριότητα, οφείλει να σέβεται το πελάτη και τους συνεργάτες του. Ο σεβασμός στους άλλους, είναι θέμα αγωγής, νοοτροπίας, χαρακτήρα. Δεν ισχύει δηλαδή στις περιπτώσεις αυτές, το δε μου αρέσει η φάτσα σου, δε σε κάνω παρέα. Μου πληρώνεις ας πούμε διαφήμιση, και για όσο έχουμε συμφωνήσει, δημοσιεύεται κανονικά. Δεν αφαιρείται αιφνίδια πριν τη λήξη της συμφωνίας, επειδή π.χ. το πρόσωπο που μεσολάβησε για να σε διαφημίσω, αποχωρεί από το συνδυασμό μου και θέλω να το εκθέσω για να το εκδικηθώ!   


Κι η εκδίκηση είναι κάτι που πολλές φορές θέλουμε οι άνθρωποι να πάρουμε, αλλά υπάρχουν και όρια. Αντίθετα με τη βλακεία και τη κτηνώδη κακότητα, που ως γνωστόν δεν έχει. Δε νοείται σύνδεση της δουλειάς με τις αποτυχίες σε πολιτικές δραστηριότητες. Οι οποίες μάλιστα οφείλονται σε ανικανότητα, και κακό χαρακτήρα που πριν από οτιδήποτε άλλο, βάζει την εκδίκηση!!! Πως δηλαδή θα εκθέσω και θα ζημιώσω, το πρόσωπο που μου έφερε ψωμί να φάω, με τίμησε γιατί πίστεψε πως είμαι άξιος κι ικανός για όσα υποσχόμουν, αλλά όταν διαπίστωσε πως πουλούσα φούμαρα είπε αντίο.

Ο Μέγας Ναπολέων ήταν ένας, είχε νίκες και μόνο ένα Βατερλό. Όταν κάποιος νομίζει πως είναι μετεμψύχωση του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ενώ η ζωή τον διαψεύδει σε κάθε ευκαιρία, τότε πρέπει κάποια στιγμή πριν τα βαθιά γεράματα, να καταλάβει  πως είναι ο ταδέντιος ναπολεονίδης που ήθελε να του μοιάσει αλλά ποτέ δε τα κατάφερε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου