Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Η προσπάθεια φίμωσης μας συνεχίζεται με όλα τα μέσα…


Για αρχή να ζητήσω συγνώμη από όσους μου στέλνουν ενημερώσεις, ευχές και άλλα, και δε τις αναρτώ. Δυστυχώς είμαι αντιμέτωπος με μια καινούρια πρωτόγνωρη κατάσταση. Κάποιοι ενοχλούνται από το περιεχόμενο κάποιων  αναρτήσεων μας, κι έχουν τα «μέσα» στο φέισμπουκ, το οποίο χωρίς εξηγήσεις κι απαντήσεις στις διαμαρτυρίες μας, κατεβάζει όλες τις αναρτήσεις από τους ιστοχώρους μας.

Είναι προφανές πως στην έκταση και την ένταση που συμβαίνει αυτό, δε μπορεί να το κάνει κανένας από μας, κανένας δηλαδή που δεν έχει τέτοια πολιτική ή οικονομική ισχύ, που να του εξασφαλίζει ανάλογες προσβάσεις στο φέισμπουκ…

Προφανώς αποχτήσαμε καινούριους εχθρούς, μετά από εκείνους που μας έδειραν, μας έβρισαν, μας απείλησαν. Καθένας με τη βία του για τα οικονομικά,  πολιτικά ή προσωπικά του συμφέροντα.


Από το δήμο και τη πλειοψηφία της «δύναμης πολιτών» δε ζητώ συγνώμη, γιατί σε αντίθεση με το παρελθόν, πλέον έχουν αρκετά μέσα στη διάθεση τους για να προβάλουν και να προπαγανδίζουν τις απόψεις τους. Επομένως δε θα τους λείψω…

Η εξέλιξη της φίμωσης μας αποχτά διαρκώς καινούρια έκταση. Αρχικά διαπίστωσα στη σελίδα ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ του φέισμπουκ, που από όσο γνωρίζω διαχειρίζεται η Ευτυχία Παπαλουκά, να καρφιτσώνονται παλιότερες αναρτήσεις μου με δελτία τύπου του δήμου, πάνω από νεότερες ενοχλητικές προφανώς για την ίδια και τη πλειοψηφία. Σταμάτησα να κάνω οποιαδήποτε ανάρτηση στη σελίδα της.

Μετά μόλις αναρτήσαμε μια επιστολή της Βάλιας Ματσουκά, πριν τη δημοσιεύσει οποιοσδήποτε άλλος, αμέσως κατέβηκε από το φέισμπουκ μαζί με όλες τις αναρτήσεις του ιστοχώρου μας. Αργότερα τη δημοσίευσαν κι οι υπόλοιποι. Είναι αλήθεια πως όσοι έφυγαν από αριστερά από τη «δύναμη πολιτών», αρχικά δεν έστελναν όσα ήθελαν να πουν, σε άλλα τοπικά ΜΜΕ. Οπότε όσοι ενοχλούνταν από τη δημοσιοποίηση των απόψεων τους, ενοχλούνταν και από το μοναδικό μέσο που τις δημοσίευε.

Στην επόμενη φάση το φέισμπουκ άφηνε να κάνω αναρτήσεις, αλλά αμέσως μετά τις κατέβαζε. Μου έστελνε ειδοποιήσεις ότι τις κατέβασε και μου άφηνε το περιθώριο να δηλώσω πως δεν είναι σπαμ και να πω τα παράπονα μου. Αρχικά μου απαντούσε μετά κανένα δυο μέρες, πως ελέγξαμε και πράγματι δεν παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας, αλλά αμέσως μετά τις ξανακατέβαζε και με καλούσε στην ίδια διαδικασία. Στη συνέχεια χωρίς καμιά εξήγηση ή συγκεκριμένη απάντηση στις διαμαρτυρίες μου, απαγόρευε και απαγορεύει τις αναρτήσεις χωρίς καν να επιτρέπει να τις ανεβάζω.

Έφτιαξα καινούριο ιστοχώρο με άλλο όνομα κι άρχισα να ανεβάζω αναρτήσεις χωρίς πρόβλημα. Οπότε σήμερα το φέισμπουκ δε μου επιτρέπει καμιά ανάρτηση ούτε από το καινούριο ιστοχώρο!

Σήμερα λοιπόν την ανάρτηση που αφορά την υποψηφιότητα Βούρου και την αντιμετώπιση της από τον Άρη Βασιλόπουλο, δε μου επέτρεψε να την αναρτήσω. Οπότε προχώρησα στην ανάρτηση σα προσωπικό κείμενο, κι όχι σα δημοσίευση μέσου. Ακόμη δε με έχουν αποκλείσει κι από αυτό.

Όλο αυτό το διάστημα μόνο από μια κατεύθυνση δέχτηκα διαμαρτυρίες για συγκεκριμένα εννοείται δημοσιεύματα.

Επειδή αυτοί που βρίσκονται πίσω από τις απαγορεύσεις του φέισμπουκ, βασίζονται στη κουκούλα που φοράνε, είμαι αναγκασμένος να κάνω κάποιους συλλογισμούς, προκειμένου να καταλήξω ποιοι προεκλογικά θέλουν να με φιμώσουν.

Αρθρογραφούσα κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτικών κομμάτων και προσώπων, και διαφόρων καταστάσεων, και πριν τις προηγούμενες εκλογές. Επαναλαμβάνω πως κάποια στιγμή με έδειραν, και για πολλά χρόνια με έβριζαν, με απειλούσαν. Δε κατάφεραν όμως να με φιμώσουν. Και όσοι τέλος πάντων ενοχλήθηκαν από την αρθρογραφία μου, εδώ και 5 χρόνια δε χρησιμοποίησαν αυτή τη… κουλτουριάρικη τεχνική για να με φιμώσουν.

Κάποιοι λοιπόν που γνωρίζουν πως δε τα πήραμε και δε τα παίρνουμε από κανένα για να γράφουμε αναλόγως, αυτή τη προεκλογική περίοδο, επέλεξαν να με φιμώσουν. Με θεωρούν απειλή για τις επιδιώξεις τους. Κι αλήθεια τρομάζω στην ιδέα ποιες μπορεί να είναι οι επιδιώξεις τους, όταν χρησιμοποιούν ισχύ ηλίθιου επιλέγοντας να με βάλουν απέναντι τους. Εννοώ πως τρομάζω στην ιδέα ποιο μπορεί να είναι το όφελος στο οποίο αποβλέπουν, που τους κάνει τόσο επιθετικούς!

Θα πω αυτό που συνήθως ισχύει για όλους μας. Θα ζήσουν αυτό που φοβούνται, και με εν προκειμένω ανήθικα μέσα, προσπαθούν να αποφύγουν…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου