Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Μείον ένας ακόμη υποψήφιος - συνδυασμός στις δημοτικές μας εκλογές;

.
Νεκρή ή κλινικά νεκρή και η "επανεκκίνηση"

Όλα δείχνουν πως η «επανεκκίνηση» αν δεν είναι ήδη νεκρή, είναι σίγουρα κλινικά νεκρή! Με ένα γεμάτο θλίψη και παράπονο άρθρο - μοιρολόι, ο επικεφαλής της Δ. Σεϊτανίδης, τίγκα στη κατάθλιψη, περιγράφει την απόγνωση του για το μοιραίο. Η τραγωδία για εκείνον, είναι πως για πολλοστή φορά, έφαγε μια τραγική για τον ίδιο, ήττα. Το χειρότερο είναι πως Τάσος Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Κουτσάκης, δε του επέτρεψαν να παραδοθεί ούτε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Ήθελε για τα μάτια του κόσμου, ένας από τους δύο, να του αναγνωρίσουν πως μπορεί να του προσφέρουν προσωρινό κατάλυμα στο συνδυασμό τους, ως επίδοξο αρχηγό. Φυσικά αμέσως μετά θα γινόταν απλός σκαπανέας οπλίτης – υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και κυνηγός του σταυρού. Για τη τραγική κατάληξη της «επανήττας», υπάρχουν υπεύθυνοι, με πρώτο με διαφορά τον ίδιο. Από εκεί και μετά, τη τελευταία διετία, έκανε τη βρώμικη δουλειά μαζί με άλλους που επίσης έμειναν εκτός νομής της πίτας, να μετράνε χαμένους στόχους και ζημιές… Δημιούργησε δηλαδή το χώρο τον οποίο ήρθαν και κατέλαβαν «καταπατητές» που τώρα δε το λογαριάζουν. Άλλοι υπεύθυνοι για το νέο πολιτικό, τοπικό αυτή τη φορά, διασυρμό του, είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκει και κινείται. Οι ομοϊδεάτες του, κυριολεχτικά τον «έπνιξαν» χωρίς έλεος!


Αν κάποιος είχε δώσει «πολιτικό άσυλο» στον «πτωχεύσαντα» υποψήφιο, εννοείται μετά θα διαβάζαμε κλασσικά διθυράμβους για το νέο του αρχηγό και πόσο καλό θα κάνει στη πόλη, πόσο σπουδαίες προτάσεις κόμισε και αντίστοιχα πόσο σημαντική ενίσχυση αποτελεί η παρουσία του από τον αρχηγό που θα τον υποδεχόταν. Θα ζούσαμε μέρες προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, όταν για δεύτερη φορά δημοσίως το κορόιδεψαν οι πολιτικοί και κομματικοί του φίλοι στη ΝΔ, αφήνοντας τον έξω από τις λίστες υποψηφίων βουλευτών. Τότε  έφυγε με μια οργισμένη επιστολή και καταφερόταν με μύδρους κατά του Σαμαρά του οποίου ήταν πολιτικό παιδί και μέχρι τότε υμνούσε. Σε μέρες πήγε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, που ήταν διαγραμμένη από τη ΝΔ γιατί ψήφισε το μνημόνιο, υμνώντας την φυσικά. Σε λιγότερο από δυο μήνες, εκείνη επέστρεψε στη ΝΔ, αφήνοντας τον σύξυλο! Από τότε κείτεται άστεγος στα σκαλοπάτια της γαλάζιας πολυκατοικίας μήπως δείξει έλεος κανείς και το βάλει πάλι μέσα. Κι από ότι φαίνεται, ούτε οι πράσινες, ούτε οι γαλαζοπράσινες πόρτες ανοίγουν ούτε καν, για πρόσκαιρη φιλοξενία. Αν ακουστεί και καμιά μαρτυρία πως περιφερόμενος τραγουδάει Καζαντζίδη και «άπονη ζωή μας πέταξες στου δρόμου την άκρη μας αδίκησες…», θα το πιστέψω.

Βέβαια οι υποψήφιοι δήμαρχοι που δε το δέχτηκαν με όρους, εκτός από προσωπική εμπειρία, έχουν επίγνωση πόσους θα απωθούσε η παρουσία του, ή και θα αποχωρούσαν εξαιτίας της. Και δεν ήταν τόσο κορόιδα ώστε να εντοιχίσουν στο συνδυασμό τους, ένα διαρκές εσωτερικό πρόβλημα, που θα δημιουργούσε εσωστρέφεια. Από ότι φαίνεται επίσης, έχουν επαρκή πολιτική και ιστορική γνώση, ώστε να γνωρίζουν πως τους όρους τους βάζει ο νικητής, όχι ο ηττημένος…

Δεν είναι κακό να βγάζει κανείς το σώψυχο και να μη το κρατάει μέσα του. Ούτε να φαντασιώνεται πως θα εκτιμήσουν τα προσόντα του διάφοροι γνωστοί «σκρούτζηδες», και θα το χρυσώσουν για να έχουν τη… βοήθεια του. Ντάνες με επικοινωνιακές γκάφες στοίβαξε κι αυτή τη πενταετία, ο... ειδικός στην επικοινωνία. Το δηλητήριο σε ποσότητες περίσσεψε όλο αυτό το διάστημα. Αν κανείς δεν έχει αυτογνωσία, και διακατέχεται από αυταρέσκεια, εύκολα νομίζει πως όλοι είναι θαυμαστές του. Η πραγματικότητα προσγειώνει παρόμοιους αιθεροβάμονες ανώμαλα και πάντως δυσάρεστα.

Εφόσον όπως αναμένεται δε συμβεί «η ανάσταση του Λαζάρου», οι εναπομένοντες συνδυασμοί είναι 8 συν ένας τουλάχιστον που αναμένεται να ανακοινωθεί από το χώρο της αριστεράς.


1 σχόλιο:

  1. Κι ήταν ανάγκη να βγάλεις κι εσύ τα δικά σου εσώψυχα σε σεντόνι για να μας πεις οτι ψήνεται αριστερό σχήμα για να κατέβει; Πέστο απο την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή